Saturday 14 February 2015

Chicago and the surprises

Arrived to Chicago after 10 pm so looked around the terminal, unsuccessfully called the hotel service that was suggested by the airline and was promised to get the lowest rate available. Than found a quiet corner to sleep. A man in the uniform of the airport passed by and asked whether I plan to spend overnight there. I answered positively and asked if it a problem is. His replay was: 'Nice shoes, nice bag... Take care.' So I put my nice shoes into my nice backpack to reduce the risk info half.:) And was starting to set myself into a confortable position when the man returned carrying a camping bed. For me! Surprise #1.

(I have to admit that I am strangely affected by sleeping in unusual places: in an abandoned stone mine; in a cave 100ms below the surface; under the sky without tent; in a tent in snow; in a bivaque hut planned to use only in case of emergency; alone in a dormitory of 20; with 19 other person in a dorm of 20; in the meeting room of the office; in the Chicago airport on a camping bed.)

Without visa I did not expect to be let out of the transit area and enter the US. But I was allowed. Surprise #2.

So I get up early, that was supported by the man requesting back his camping bed shortly after 5 am, and set off for the city center.

It was freezing cold. Or I was just not used to this temperature in this season.:) The display showed 11 degree and most probably in Fahrenheit.

Without directly seeking for it or even was very sure that it is in this city I was able to find the Cloud Gate. Surprise #3.

Given that my set of clothes was not optimized for this temperature after a bit more than an hour spending in the city I returned to the airport.

Ps: The US definitely has the feature that everybody speaks English so even the simplest people could understand your question.


More photos

1 comment:

  1. ford.:

    Chicago és a meglepetések.

    Este 10 óra után érkeztem meg Chicagoba, így hát körülnéztem a reptéri váróteremben, sikertelenül felhívtam a hotelszolgáltatást, amit a repülőn ajánlottak és azt ígérték, hogy hozzájuttatnak a legolcsóbb szálláshoz. Aztán találtam egy csendes sarkot, ami megfelelőnek tűnt az alváshoz. Egyszer csak a repülőtér egyenruhájába öltözött férfi ment el mellettem és megkérdezte, hogy itt szándékozom-e tölteni az éjszakát. Igenlő választ adtam és rákérdeztem, hogy ez problémát okoz-e. Mire ő azt mondta: „Szép cipő, szép táska… Jobb lesz vigyázni!” Ezek után bepakoltam a szép cipőmet a szép hátizsákomba, hogy felére csökkentsem a kockázatot. Épp nekiláttam valami kényelmes pozitúrába helyezni magam, mikor az előbbi ember visszajött és hozott magával egy tábori ágyat. Nekem! Meglepetés No.01.

    (Be kell vallanom, hogy furcsán hat rám, ha szokatlan helyen kell aludnom: egy elhagyatott kőbányában, egy barlangban a föld alatt, szabad ég alatt fedél nélkül, egy sátorban hóesésben, egy bivakházban, ami vészhelyzet esetére van fenntartva, egyedül egy 20 férőhelyes hálóteremben, 19 másik emberrel egy 20 férőhelyes hálóteremben, egy iroda tárgyalójában, vagy épp a chicago-i reptéren egy kempingágyon.)

    Vízum híján nem is számítottam rá, hogy kiléphetek a tranzit területen kívülre és beléphetek az USA-ba. De ez lehetséges volt. Meglepetés No.02.

    Ezért korán felkeltem, amin az is segített, hogy az ember visszakérte a kempingágyát röviddel 5 óra után, majd elindultam a városközpontba.
    Csontig hatoló hideg volt. De az is lehet, hogy csak nem szoktam hozzá ehhez az időjáráshoz. A hőmérő +11 fokot mutatott, nagy valószínűséggel Farenheitben.
    Anélkül, hogy különösebben kerestem volna, vagy biztos lettem volna benne, hogy egyáltalán ebben a városban van, megtaláltam a Cloud Gate-et. Meglepetés No.03.

    Tekintettel arra, hogy a ruházatom nem pont erre a hőmérsékletre volt optimalizálva, kicsivel többet, mint egy órát töltöttem a városban, majd visszaindultam a reptér felé.

    Utóirat: Az Egyesült Államoknak van egy határozottan jó sajátossága, hogy mindenki beszél angolul, ezért még a legegyszerűbb ember is megértette a kérdéseimet.

    ReplyDelete