Saturday, 14 February 2015

Xochimilco and the canals

My last full day in Mexico.

Xochimilco had been a separate town that was swallowed by the capital but kept the both peaceful and vivid atmosphere.

It's main attractions are the channels where you can travel with cheerfully coloured boats (for a good price, of course) and can see the floating gardens.

It is also worth just stroll on the streets where you bump into little bridges crossing the branches of the canals time after time and you can observe birds hunting for fishes making vivid the shallow water.

Toward the center and around the market the streets are full of the vivid noises of everyday life, that was dominated by the cheerful ones of the children on them way to home.


More photos

1 comment:

 1. ford.:

  Xochimilco és a kanálisok

  Az utolsó teljes napom Mexikóban.

  Xochimilco egy önálló város volt, amíg be nem kebelezte a főváros, viszont azután is megtartotta kettős arculatát, mely egyszerre békés és eleven.
  A hely a csatornáiról nevezetes, amiken vidám színekre kifestett csónakokkal lehet közlekedni (megfelelő áron, természetesen), és innen láthatóak a függőkertek.
  De érdemes csak úgy sétálgatni is az utcákon, ahol lépten-nyomon kis hidakba botlasz, amik a csatornák fölött ívelnek át, és megfigyelheted, hogyan kapják el a madarak a kiszemelt halvacsorájukat, amely a sekély vízben tobzódik.
  A központ közelében és a piac környékén az utcák zsongnak a mindennapi élet elevenségtől, ezek közül is dominál a hazafelé igyekvő gyerekek vidám ricsaja.

  ReplyDelete