Thursday 5 February 2015

Puebla

The downtown of Puebla is full of lavishly ornamented churches and colorful houses sometimes decorated with tiles.

I visited the Museo Amparo that is architecturally an exciting combination of the legacy and the modern. Its facade is a nice old building decorated by bricks and tiles but some part of the inside area is quite modern, full of glasses (or glass-like plastic) that provides a bit sterile atmosphere. The greatest feature is its roof-terasse that provides a fine view above the city.

The other museum I visited was the 'Casa de Alfeñique' that hosts a nice exhibition of the 16th century. The building with its gurgeous decoration with tiles and paintings is at least as interesting that the exhibition. Even the narrow gaps between the beams(?) are pained!

'El Parián' Craft Market

More photos

1 comment:

  1. ford.:
    Puebla belvárosa tele van gazdagon díszített templommal és színes házzal, amiket olykor csempékkel dekorálnak.
    Megnéztem az Amparo Múzeumot, ami a hagyományos és a modern építészet izgalmas kombinációja. A homlokzata egy téglával és csempével burkolt szép régi épület, de a belső tér egyes részei meglehetősen modernek, csupa üveg (vagy üvegszerű műanyag), ami steril légkört biztosít. A legnagyszerűbb része a tetőterasz, ahonnan pompás kilátás tárul a város felett.
    A másik múzeum, amit megnéztem, a „Casa de Alfeñique”, amiben egy remek kiállítás van a 16. századról. Az épület lenyűgöző csempedíszítése és freskói legalább olyan érdekesek, mint maga a kiállítás. Még a gerendák közti legapróbb rések is ki vannak pingálva!

    ReplyDelete