Saturday 14 February 2015

Bosque de Chapiltepec and the metro

On the day of my departure I planned to visit the Bosque de Chapultepec, that is a big park (or forest as its name states) with two lakes, a little hill with a castle housing the Museo Nacional de Antropología. And cheeky squirrels.



Travelling on the metro in Mexico City is quite entertaining. There are some 'program' all the time.

Almost in each stop gets on somebody selling more or less useful things like: snacks, headsets, creams, led lamps, hair gums. Or selling music cd with a hangfal demonstrate them or begging with singing songs. I guess the later ones got money just to stop.

...But maybe after a week these events are rather annoying to entertaining.

Also a good feature that in the rush hours there are some carriage (and also a section on the peron) where only women and children are allowed to enter. Despite of if there was such a crowd at some morning that the metros was not able to take in all of the people for at least 15 minutes so at the end I chose to walk.

More photos

1 comment:

  1. ford.:

    Bosque de Chapiltepec és a metró

    A hazaindulásom napján még ki akartam látogatni a Bosque de Chapiltepec-be, ami egy nagy park (vagy erdő, a neve alapján) két tóval és egy kis dombon álló kastéllyal. Ez a kastély ad otthont a Nemzeti Antropológiai Múzeumnak, környezete pedig a szemtelen mókusoknak.

    Mexikóvárosban a metróval való közlekedés igen szórakoztató, egy külön programnak beillik. Majdnem minden megállónál felszáll valaki, aki többé-kevésbé hasznos dolgot árul. Például rágcsálnivalót, fülhallgatót, krémeket, elemlámpát, hajgumit…, vagy eladó audio CD-t, amit egy hangfal segítségével demonstrál is neked, vagy éppen egy dalt előadva kezd koldulásba. Feltételezem, hogy nemsokára ad neki valaki pénzt, csak hogy abbahagyja.

    Az is igaz, hogy egy hét elteltével ezek a momentumok már inkább bosszantóak, mint szórakoztatóak.

    Van egy jó szokás, miszerint a legforgalmasabb órákban külön szerelvény van fenntartva a nőknek és a gyerekeknek, ahol csak ők utazhatnak, és ez a rész a peronon is le van választva. Viszont némely reggel akkora tömeg gyűlik össze a metróban, hogy nem tud felszállni az összes ember még negyed óra elteltével sem, ilyenkor aztán inkább a lábbuszt választottam.

    ReplyDelete