Friday 30 January 2015

Oaxaca

Arrived to Oaxaca with the nightly bus.

After having a shower we set off to discover the city: ate at the market place; visited some of the churches, the catedral and the museum and drank chocholate (of course).


It just came into my mind that I did not write about food and drinks. So here it is:

The main spice is the chili. They can eat everything with chily. Even the mango. Seriously.

The second most important spice is the sugar. If something is sweet than that is usually really-really sweet. I can easily consume my weakly supar portion in a single day. I hope I will not. Or at least not too often.

I really enjoy the lots of fruite and fresh juice here. Easy to make an ice cream: just fruit and water and sugar (of course:)).

More photos

3 comments:

  1. Hi Tes! We are at the same time on the desk, this is an unique opportunity! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, but I am just about to set off for a sightseeing and -- that is more important -- a breakfast.

      Delete
  2. ford.:
    Megérkeztünk Oaxacába az éjszakai busszal.
    Miután vettünk egy jó fürdőt, elindultunk nyakunkba venni a várost: belakmároztunk a piacon, megtekintettünk jópár templomot, a katedrálist és a múzeumot, és természetesen forró csokit is ittunk.
    Csak most jut eszembe, hogy az ételekről és italokról még nem írtam. Szóval most írok!
    A legfontosabb fűszer a chili. Mindent chilivel esznek. Még a mangót is. Komolyan!
    A második legfontosabb a cukor. Ha valami édes, az általában nagyon-nagyon édes. Könnyen tudnék kórosan nagy adagot fogyasztani belőle egy átlagos napon. Remélem, nem fogok. Legalábbis nem túl gyakran.
    Nagyon élvezem az itteni gyümölcsök sokféleségét és a friss gyümölcsleveket. Könnyű fagyit készíteni belőle: csak egy kis gyümölcs kell, hozzá víz, és cukor (természetesen). :)

    ReplyDelete